tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kolme karkulaista ja päivystysreissu



Moikka!
Zoko sai liikkua viikonloppuna ihan kunnolla, perjantaina käytiin ajolenkki, lauantaina poni pääsi juoksemaan laitumella, ja sunnuntain hiittityylisestä lenkistä kerroinkin jo viime postauksessa videolla.
Lauantaina meillä oli taas Heidin kanssa pääpointtina saada kuvia hevosista, ja päätettiin sitten laittaa Too ja Zoko samaan aikaan laitumelle juoksemaan. Ne on kerran aikaisemminkin juosseet yhdessä irtona, ja silloin se päättyi niin, että molemmat juoksivat tallin pihassa irtona, ja puolet kentän aidasta oli maassa.
Zoko on vähän irtojuoksutuksessa sen verran nihkeä, että sitä saa komentaa vähän, jotta se liikkuu, ja etenkin jos muita hevosia ei ole näköpiirissä, se vetää semmoset paineet, että yksinkin melko usein päätyy juoksemaan aidan väärällä puolella.



Tälläkin kertaa Zoko oli vähän nihkeä juoksemaan, Too olisi kyllä mennyt jo pienestä maiskutuksesta, mutta Zokoa piti vähän enemmän käskeä. Se sitten taas päätti, että nyt on juostu tarpeeksi, ja ponkaisi portista yli. Too mietti hetken perässä, mutta meni sitten myöskin läpi aidasta. Zoko antoi onneksi helposti kiinni, ihan tuttu juttu hänelle jo.. Too taas keräsi sen verran painetta, että Heidillä kesti vähän pidempään saada se kiinni, mutta molemmat juoksivat siis tyhjänä olleeseen tarhaan, ja siellä Too jatkoi hölkkäilyä.
Kun molemmat oli saatu kiinni, vei Heidi Toon talliin, ja otettiin Zokon kanssa vielä vähän poseeraus kuvia.




Kävin myös selässä, ja otettiin pari laukka pätkää, mutta siinä sai olla ponin liikutus, kun vapaapäivä sillä ihan virallisesti kuului olla. Tiukkaa reeniä vaan, että saadaan kirittyä sairaslomalla tulleet kilot kuriin.
Tämän jälkeen kuvattiin vielä Toota hetki, ja sitten Heidi haki Roon, jolla päätti mennä ilman satulaa.
Parit ravipätkät Heidi ehti ottaa, kun sitten tasapaino petti, ja Roo pääsi vapaaksi. Portti oli jo valmiiksi hajalla, joten Rookin pääsi juoksemaan tallin pihalle.



Heidi sai Roon kiinni, ja mei takaisin selkään, ja yritti vielä ottaa ravia, mutta tippui taas, ja tällä kertaa Roo potkaisi Heidistä vauhtia hokkikengällä, ja siihen sai jäädä Roon liikutus, ei muuta kuin kuskaamaan Heidiä lääkäriin tikattavaksi. Aika pahaa jälkeä tuli kyllä, mutta ei onneksi sen pahemmin käynyt. Heidin blogiin tulee varmaan tarkemmat selitykset tästä tarinasta, jos kiinnostaa.

Maanantai ja tiistai Zokolla on vapaata, sillä viikonloppuna liikuttiin sen verran paljon, ja tänään olen työssäoppimassa niin myöhään, että en viitsi varmaan mennä enään tallille.



2 kommenttia: